MENU UCZNIA

BAZA SZKOŁY

 edukacjam3m

help3m

listyizyczm

to warto wiedziecm

OGŁOSZENIA

ARCHIWUM

W kuchni praktycznie

test

04623 maja uczniowie klasy III technikum żywienia mieli okazję uczestniczenia w zajęciach praktycznych prowadzonych pod kierunkiem absolwenta naszej szkoły - Mariusza Pietraszko pracującego na stanowisku kucharza w hotelu konferencyjnym Horsley Towers w Anglii. Miały one na celu wdrożenie uczniów do pracy na różnych stanowiskach zarówno na sali konsumenckiej jak w dziale produkcyjnym w zakładzie gastronomicznym o podwyższonym standardzie.

Każdy z uczestników zajęć otrzymał konkretne zadanie związane z przygotowaniem potraw, sali konsumenckiej oraz obsługą konsumentów w formie bufetowej. W skład menu wchodziły potrawy kuchni angielskiej, takie jak pieczona wołowina, cottage pie, gotowana ryba na sałacie Nicoise, zupy kremy, dodatki oraz tradycyjne przekąski i desery.

Postępując zgodnie ze wskazówkami instruktora wszyscy uczniowie doskonale wywiązali się z powierzonych zadań i zaprezentowali wysoki poziom umiejętności praktycznych.

Zajęcia zakończył pokaz dekoracji i ozdób wykonanych z owoców i warzyw oraz carvingu, który wzbudził bardzo duże zainteresowanie również uczniów z klasy I TŻ.

Joanna Nietupska

galeriafoto

 ue2

20 034

 

cooltext385639034408631

 

prawa0

klikenauczanie

 

DTZCI430R

 

DTZCI430U

 

prawa1

prawa2

prawa3

 

Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego
im. Krzysztofa Kluka w Rudce

Adres:
ul. Ossolińskich 1, 
17-123 Rudka, woj. podlaskie

e-mail: zsckr.rudka@o2.pl
telefon: (085) 739 40 15