Dwanaście zespołów ze szkół rolniczych o profilu gastronomicznym poczuło zapach Podlasia. 5 marca 2018r. w Podlaskiej Akademii Kulinarnej w Białymstoku odbył się finał wojewódzkiego konkursu kulinarnego,, Gotuj z klasą”, którego organizatorem był Marszałek Województwa Podlaskiego, koordynatorem Departament Rolnictwa i Obszarów Rybackich UMWP.
Konkurs polegał na przygotowaniu trzech tradycyjnych, związanych z regionem potraw. Zmagania młodych kucharzy oceniało jury w składzie: Karol Okrasa, Stefan Krajewski, Arleta Żynel, Andrzej Lechowski, Magdalena Gendźiwił.
Naszą szkołę reprezentowała Weronika Popławska i Ewa Kamińska pod kierunkiem pani Katarzyny Panas-Tenderendy. Wszystkie przygotowane przez uczennice potrawy smakowały wyśmienicie. Cieszymy się z komentarzy, które usłyszeliśmy od jury.
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego
im. Krzysztofa Kluka w Rudce
Adres:
ul. Ossolińskich 1,
17-123 Rudka, woj. podlaskie
e-mail: zsckr.rudka@o2.pl
telefon: (085) 739 40 15
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...