MENU UCZNIA

BAZA SZKOŁY

 edukacjam3m

help3m

listyizyczm

to warto wiedziecm

OGŁOSZENIA

ARCHIWUM

Konkurs kulinarny ,, Bitwa na drobiowe smaki” 2020

test

19 083W dniu 13 stycznia 2020r. uczennice klasy III TŻiUG wzięły udział w konkursie kulinarnym ,,Bitwa na drobiowe smaki” w Białymstoku.

 

Celem konkursu była: promocja mięsa drobiowego, obalenie mitów na temat jego szkodliwości (obecność antybiotyków, hormonów wzrostu, GMO), zachęcenie do wykorzystywania mięsa drobiowego w codziennej diecie, rozwijanie umiejętności kulinarnych oraz kreatywności uczniów szkół gastronomicznych. Organizatorem konkursu była Krajowa Federacja Hodowców Drobiu i Producentów Jaj. W konkursie startowało 12 drużyn z województw podlaskiego i warmińsko mazurskiego.
Nasze uczennice wykonały przystawkę oraz danie główne:
-Filet z kurczaka z kokosową nutą.
-Udka z kurczaka faszerowane kurkami na pierzynie z kaszy bulgur.
Każdy konkurs, a kulinarny w szczególności, to przygoda i emocje oraz presja czasu.
Cieszymy się, że uczennice naszej szkoły dobrze poradziły sobie z zadaniem konkursowym, a ich udział zaowocował medalami i dyplomami...

Jerzy Tomkielski

galeriafoto

 ue2

20 034

 

cooltext385639034408631

 

prawa0

klikenauczanie

 

DTZCI430R

 

DTZCI430U

 

prawa1

prawa2

prawa3

 

Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego
im. Krzysztofa Kluka w Rudce

Adres:
ul. Ossolińskich 1, 
17-123 Rudka, woj. podlaskie

e-mail: zsckr.rudka@o2.pl
telefon: (085) 739 40 15