W tym roku, mimo trudnej sytuacji pandemicznej, w naszej szkole odbyła się III Edycja Regionalnego Konkursu Kulinarnego „Śniadanie Daje Moc”, skierowanego do uczniów klas ósmych szkół podstawowych .
Jego celem jest propagowanie wśród młodych ludzi wiedzy na temat znaczenia pełnowartościowego śniadania w codziennej diecie. Uczestnicy tegorocznej edycji zmagali się z trzema różnorodnymi zadaniami: przygotowaniem nakrycia stołu wielkanocnego, wykonaniem oryginalnej pisanki oraz wykonaniem potrawy z jajem
w roli głównej. Komisja konkursowa, której przewodniczyła Pani Dyrektor Halina Leszczyńska, miała niełatwe zadanie. Wszyscy byli świetnie przygotowani, a piękne i barwne elementy dekoracyjne oraz oryginalność wykonania zadań konkursowych zachwyciły komisję.
W III-ej Edycji Regionalnego Konkursu Kulinarnego skierowanego do uczniów szkół podstawowych „Śniadanie Daje Moc” zwyciężył Bartłomiej Marciniak ze Szkoły Podstawowej w Rudce, otrzymując w nagrodę profesjonalne noże do carvingu, drugie miejsce zajęła Małgorzata Żarska, uczennica Szkoły Podstawowej w Łubinie Kościelnym, a trzecie - uczennica Szkoły Podstawowej w Rudce. Na wyróżnienie i upominek zasłużyła również praca Karola Karpińskiego ze Szkoły Podstawowej w Rudce.
Cieszymy się bardzo, że konkurs „Śniadanie Daje Moc” spotkał się z zainteresowaniem. Wybór zwycięzcy nie był łatwy, ponieważ wszystkie nadesłane prace konkursowe były wykonane na bardzo wysokim poziomie i uczestnicy zachwycili nas swoimi pomysłami. Gratulujemy laureatom i dziękujemy wszystkim szkołom i opiekunom, które wzięły udział
w konkursie.
Zapraszamy do udziału w IV edycji w przyszłym roku.
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego
im. Krzysztofa Kluka w Rudce
Adres:
ul. Ossolińskich 1,
17-123 Rudka, woj. podlaskie
e-mail: zsckr.rudka@o2.pl
telefon: (085) 739 40 15
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...